mandag den 23. februar 2009

Blomstebutik?


Ja det er i en blomsterbutik at jeg har købe disse 3 "kage" dåser. Pris 29.95 kr.

Den største måler 23x16 og er 9 cm høj, den mindste 15x11 og den er 6,5 cm høj,


lørdag den 21. februar 2009

Fælles tæppe

I dag har jeg været på Bøgeskovhus Lokalcenter. Det er her at Århus Quilterne holder deres må nedelige møde, og som tak for fordi vi må låne deres lokale, havde vi lovet at sy et vægtæppe til dem. Vi var ca. 20 damer der mødtes kl. 9.00, fil et rundstykke og en kop kaffe, og så var det ellers bare med at komme i gang. En lille gruppe havde det hele klar, så det gik bare derudaf. Nogle syede firkanter sammen andre strøg, og nogle lavede blomster. Lokalcenteret gav middag, dagens ret, som var frikadelle



Hele overdelen blev syet sammen og de smukke valmuer blev applikeret på. Nu mangler der så "kun" lidt mere quiltning, sammensyning, ja kort sagt alt det der skal give tæppet liv, og så skal der kanter på, og løbegang til ophæng. Ja så selvom vi syntes at vi kom langt i dag, er der stadig en del arbejde der skal gøres. Men det har været en hyggelig dag, og der var også nogle som meldte sig til det videre arbejde på tæppet.

fredag den 20. februar 2009

Hvad mon det skal blive til??

Ja hvad mon det skal blive til. Da jeg forlod et glaskursus for 14 dage siden, forlod jeg 2 stykker flade glasplader med lidt farve på.







Og da jeg kom i går, for at lave noget nyt, jo så var det 2 fyrfadsstager klar til mig.



Det er nu helt sjovt at prøve lidt andet en patchwork.

Og lige nu efter 2 dage i Odense, (med kæørsel fra Århus og retur begge dage) hvor det meste er foregået på engelsk, er jeg helt bombet. Glæder mig til at slappe af i sofaen hele aftenen.


lørdag den 14. februar 2009

Det er helt vildt



Ja så er jeg blevet færdig med 2 projekter her i februar. Det første er et tæppe til mig selv, det begyndte jeg på i april sidste år, på et tæppekursus hos Hannes, hvor Britta Nielsen underviste.

Det er syet i forsvundet 9patch, og mit udgangs punkt var stoffer med vilde dyr og dyreprint.




Det andet tæppe er syet af resterne, og er endt som et puttetæppe som jeg vil sende til Julemærkehjemmet Kildemose. Jeg håber så, at der et barn der, som bliver helt VILD med det.


onsdag den 11. februar 2009

Lyserød med krymmel

Tirsdag aften var jeg til møde i Århus Quilterne: som altid rigtigt hyggeligt. Og hyggen blev ikke mindre da Maria havde brød med til "vores" bord. Hun har fødselsdag på fredag, og derfor havde hun bagt fastelavnsboller.




Og da der er Maria vi taler om, var det med lyserød glasur. Uha de smagte godt.

tirsdag den 10. februar 2009

I got mail

I dag har jeg fået post fra Australien.



Brevets indhold: et mønster til en lille taske/pose med en engel på, en lille tuschpen, lidt slik, en blok med kænguruer på og en lille kænguru knappe. Sjove og søde ting, nu skal det hele med til Århus Quilterne i aften, og vises frem.


mandag den 9. februar 2009

Solen kort

Hvor var jeg heldig, solen blev fremme medens jeg i min frokostpause gik en tur. Det var dejligt frisk. Det gav 2100 skridt på min skridttæller, men lidt har jo også ret. Nu er solen væk her, og det samme er de 2 mm sne der er kommet.

søndag den 8. februar 2009

Med hjem fra Norge

Jeg har i næsten 10 mdr. vist at jeg her fredag og lørdag skulle på kursus hos Hannes.

Bettina Andersen kom for at undervise i billed syning. Så sidste sommer, da vi var på sommerferie i Norge, ja der tog jeg en del billeder med dette kursus for øje.

Her fortæller Bettina om teknikker.


Og hvilket kursus. Bettina er super dygtig, og rigtig god til at komme med tips og ideer, også på en måde, så man tror at man selv har bestemt.



Her er baggrunden ved at tage form, nu mangler der kun et par små hytte, og så skal der dekoreres.

Forsættelse følger........


Og mine bluser fra i onsdags, jeg jeg fik da lavet noget på den ene, men lige nu er vejret jo ikke til T-shirt!

onsdag den 4. februar 2009

Keldlige!


Sidste efterår købte jeg disse 4 ens T-shirt. Jeg har ikke brugt dem endnu, for de er jo helt ens, og måske tænker folk "skifter hende Lene da aldrig tøj" ;-). Men de var BILLIGE.

I aften vil jeg prøve at gøre noget ved dem. jeg skal på kursus hos Broderi Moderne, og kurset hedder PERLER OG KNUDER PÅ BEKLÆDNING. Jeg glæder mig til at se, hvor forskellige de 4 T-shirt kan blive.

tirsdag den 3. februar 2009

Så blev det februar

Ja så er januar slut, og jeg fik 3 ting færdig til One Project a month. Og gæt så lige hvad der skete her til morgen da jeg åbnede mine mails. Der var en mail med emnet: Congratulations.

Jeg er udtrukket som vinder i januar, se bare her: And the Winner is

Kris som skrev til mig at jeg har vundet er fra Australien, og skriver på engelsk til mig. Jeg kan godt læse og forstå engelsk, men lige det med at skrive det, ja der kniber det lidt. Kris har skrevet at hun ikke forstår dansk, så jeg jo have gang i Googles oversætter. Så kan hun godt forstå hvad jeg skriver. Dejligt med lidt hjælpemidler.

søndag den 1. februar 2009

En sysøndag i blæst

I november startede jeg på en medaljon quilt, på et kursus hos Helene Juul.


I dag har jeg haft besøg at 2 veninder, og vi har alle 3 syet på vores medaljon. Det er en rigtig sjov måde at sy på, Man starter med en firkant, og derefter syr man på, på alle fire sider hele tiden. Man kan først planlæge næste omgang, når man er færdig med den påbegyndte, og meget tit bliver det noget helt andet man vælger at sy, end man havde tænkt på lige for lidt siden. For os der har syet sammen i dag, tager det lang tid at lave en omgang, for vi ”syr” mønster/blokke for det meste. Det giver også lidt øvelse i at regne, og planlægge, frem for at lave en omgang af et helt stykke stof. Vi er 2 der syr på maskine og en over pap.


Vi har en veninde mere der også syr over pap, men hun har valgt at tage på kursus i Quiltegavlen, så hun deltog ikke i denne dejlig sysøndag.




Billedet her er fra den dag vi startede på vores medaljon, Helene viser en af sine medaljons quilt, min skal nemlig ikke vises frem inden den er færdig.