lørdag den 31. juli 2010

Sol

Sidste år da jeg havde fødselsdag, fik jeg et gavekort til blomster. Det har jeg gemt til en særlig anledning, og her til morgen kunne jeg så mærke at det var i dag. Lige kommet hjem fra en dejlig ferie, og i morgen får vi gæster, der bliver i nogle dage, så en smuk buket til at pynte, er da lige det der skal til.


Jeg sagde at gartneren selv måtte vælge, jeg har aldrig haft en buket med solsikker før, men nu har altså fået en.



fredag den 30. juli 2010

Lang ferie

Vi har godt nok kun været væk i 6 dage, men det føles meget længere. Det var sommer da vi rejste til Sverige, og i dag da vi kom hjem, var det helt efterårsagtig.


Turen gik så til Stockholm, og selvom jeg indtog pladsen både kongen og Victoria talte fra d. 19-6, ja så var der ikke mange tilhører.






Vagtskifte så vi også på slotspladsen, vi var i Storkyrkan, der måtte man ikke bruge blitz, men tænde et lys måtte man gerne.



Vi var på Vasa museet, det er imponerede, tænk at de har bygget så stort og flot i 1628, og så sejlede skibet bare 1500 m. inden det sank.




Og det mest vilde vi, især mig der har højdeskræk, oplevede, var en tur op på ydersiden af Globen.


Den er 130 m høj.



Lidt nerver lige før take-off.



Jeg var lige oppe at stå, mens den holdt stille på toppen, det skulle trods alt foreviges at jeg var der.







John havde ingen problemer, og det er ham der har taget de næste billeder.


Stigen op.




Toppen.




Udsigten fra toppen, den store lukus liner, der sejler ud, sejlede vi lige ved siden af dagen før, den var bare stor.


Og så ned igen.


 

Møde med den anden gondol.


Se ned



Jeg sad lige så stille ned, jeg kan vel ikke være bekendt som såkaldt voksen, at skabe mig, når der er børn med. Jeg overlevede, og måske jeg skal huske på det i fremtiden, når det drejer sig om at komme højt op.


Vel nede igen kan jeg jo sagtens tage lidt flere billeder.



Vi fik (fik og fik) frokost i Gamle Stan



Vi var også inde og se en anden kirke, hvor der hang en gynge midt i.




Og vejret mens vi var i Stockholm, det var ganske udmærket.
 
 

tirsdag den 27. juli 2010

Give Away

Se på PUKs blog, hun har en Give Away


Det er de sødeste ugler, og der er 3 chancer.



torsdag den 22. juli 2010

Lilla dug.

Ja så kom der gang i symaskinen, jeg er lige blevet færdig med denne dug til min mor. Syet over pap, og quiltet på maskine  Jeg er færdig i god tid, det er først d. 13/8 hun har fødselsdag. Hun har sagt at hun ønsker sig en vinko, så  jeg må igang med sådan en.




Mål 84 cm. bred


Det er et Pedari mønster, hedder Mette dug, og både mønster og stof er købt hos Hannes.

Lidt mere blå

Af resterne fra de bløde bokse til min svigermor, var der lige til en lille blød boks mere.


Stoffet er fra Hannes, og måske syntes ikke at den er magen til, men det er fordi jeg har vendt stoffet modsat, denne yderside er inderstof på de 3 andre.


Og det er så den første patchwork ting jeg har fået færdig her i juli, det må være varmen.



tirsdag den 20. juli 2010

En grim lyd

For nogen tid siden var jeg i en symaskineforretning og se på en Bernina 440QE, den med stingregulator, der gør stingene lige lange når man frihåndquilter. Måske er jeg nem at narre, for jeg kom hjem med en større model, nemlig Bernina 630, som også har indbygget broderimodul. Jeg undskylder mig med at John i mange år har spurt om jeg da ikke skulle have en broderimaskine. Nå men nu har jeg så både det ene og andet, og ja sågar også det 3. for jeg beholdte også min ”gamle” Brother Q-1000 (den er 2½ år).


Og nu er det så at den grimme lyd kommer. Da jeg fandt Berninaen frem i går, var der en mærkelig snurrende lyd. Jeg tændte og slukkede nogle gange, og var klar til en masse grimme ord, da jeg pludselig fandt ud af at det var spolemodulet der var slået til. Tilbage med knappen, og nu kører det bare derud ad, som i kan se.





søndag den 11. juli 2010

Nyt ord

Jeg havde jo fødselsdagsgæster i går, og så var der en der kom med at nyt ord. Hun omtalte alle mine sy veninder der besøgte mig sidste år på min fødselsdag, og hun kaldte dem:

STOFINDER

Ja, så alle kære jer jeg syr sammen med og  alle jer som jeg kender gennen bloggen, nu er i mine stofinder. Det er endlig et ganske godt ord, det er jo stoffet der holder det hele sammen.


torsdag den 8. juli 2010

Taske og lidt status

Jeg har lige strikket denne taske, og har haft den en tur i vaskemaskinen.


STATUS.

 Min mor valgte det mørke net, jeg tror desværre at hun nåede at se at de kan vendes, så valget var måske ikke så svært.

Min svigermor blev glad for de blå bokse


tirsdag den 6. juli 2010

Dejlig weekend

Ja så har jeg endnu engang været på en dejlig sy weekend hos Helene på Quiltegavlen. Vi var 2 der sammen havde købt hver vores Jelly Rools, meget forskellige, men vi ville sy det samme mønster. Og da vi ankom, var der en mere som også havde en Jelly Roll med, som så også syede det samme mønster.


Kirstens tæppe



Mariannes tæppe



Mit tæppe

Jeg syntes at de er flotte alle 3, og meget forskellige. Og som det kan ses mangler jeg nu kun at quilte og sætte lukkekant på. så mon ikke der er håb om en snarlig afslutning.

Tove var også med, hun fik syet dette flotte vægophæng



Jeg fik syet en top mere, billedet er desværre ikke så godt, så det må i vente med, med billedet af Mariannes anden top er rigtigt godt, så det får i lige her.