tirsdag den 30. november 2010

Hvor svært kan det være?

I går da jeg så Hannes blog, kom jeg i tanke om at de dækkeservietter havde jeg da købt til, og de var oveni købet syet. Jeg manglede lige at hæfte enderne efter quiltningen, og det er nu gjort. Og som Hanne ganske rigtigt skriver, så er det en rigtig sød venindegave, eller hvad med at købe den som mandelgave, så er der nok stor chance for at du får den selv (OK måske lidt ondt)


Og de var jo utrolig nemme at sy, og på det færdig trykte stof, er der også til 4 kaffebrikker. De strimler som nu er tilovers, ja jeg ved godt hvad de skal bruges til, men jeg skal lige finde ud af at vende dem rigtig.



Til bagside har jeg brugt dette utroligt søde muse stof.




NU er jeg så spændt på om posten kommer her i dag, jeg har bestilt et sy kit, så jeg kan være klar til Hannes DVD. Jeg har været på Post Danmark hjemmeside, og der skriver de, at posten kan være lidt ustabil i mit område, så svigter de både i dag og i morgen, ja så må jeg jo lige i gemmerne og se, om der ikke skulle være et enkelt stykke julestof eller 2.






lørdag den 27. november 2010

Smukt men besværligt

Og især lige nu hvor John har fået lavet en kikkertoperation i sit knæ og ikke må hjælpe.


Nu er der ryddet, så vi kan komme i postkassen, og rundt om bilen, kort sagt lige hovedvejene (som i det kommunale system)




Fodrebrædt på den ene side af huset, jeg har set fugle der, de kan godt finde ned under sneen efter føde.



Fodrebrædt på den anden side af huset, taget ud af vinduet, med istapper og det hele.

Det dejlige snevejr blev i går brugt til at gennemse de første af vores 2500 billeder fra USA, og vi forsætter i dag, det er jo inde hygge vejr. Og medens John styrer musen, ja så kan jeg jo sidde og sy lidt.

God snehvid weekend til alle.



fredag den 26. november 2010

Denne gang skulle det være løgn

Kender i det, man er på et kursus og så kommer man hjem med en masse prøvestykker. Jeg var på Quiltekursus hos Helene Juul, hvor Maria viste og fortalte om quiltningens mange finurligheder, og vi skalle have nogle níne patch stykker med til at quilte lige på. Jeg lavede 12 stykker og quiltede dem på 12 forskellige måder.

Og de er nu sat sammen til et puttetæppe, som en af de nærmeste dage sendes af sted til Julemærkehjemmet Kildemose.



Tæppet måler 150 x 115 cm.

Så skulle vi også sy frit, buer lige syninger og hvad Maria nu ellers fandt på.



Til sidst skulle vi sy omkring nogle små figurer, jeg syntes da at det ligner.












Et rigtigt godt kursus, og nu ved jeg jo at jeg kan quilte på min Brother maskine.

Og som overskriften siger, denne gang blev det ikke kun til prøvestykker, denne gang bliver de brugt.



mandag den 15. november 2010

Give away

Faldt lige over en GIVE AWAY hos Mies pralerier


Har du også lyst til at være med?




Jeg købte også

denne taske, selvom at Hanne mente jeg jeg selv skulle sy en. Men 260 kr. og så lige i mine farver, det kunne jeg ikke sige nej til.


I lørdags tog Pia en masse billeder af den, hun vil se om hun kan sy noget der ligner, det bliver spændende at se hvad hun får lavet.



Lyder det lidt frækt?

Jeg har her i formiddag været til Thaimassage. Jeg har aldrig prøvet det før, men det var faktisk dejligt. Den bette thaipige, ja hun kunne nok være 3 gange indeni mig, men hun kunne tage ved. Og jeg skal love for at hele kroppen blev æltet igennem.

 Dejlig afslappet, tog jeg derfra og til tandlæge, for at få trukket en tand ud. Det gik nemt og smertefrit, men lad os nu se om jeg stadig syntes det når bedøvelsen begynder at forsvinde.

Så turen til massagen, var bare for at forkæle mig selv lidt, inden turen til tandlægen, men det bliver nok ikke sidste gang jeg forkæler mig selv på den måde. Og det var ikke sport frækt.

søndag den 14. november 2010

Lidt mere stof

Jeg havde et stykke stof mere med hjem fra USA, og nu er det afleveret, så nu kan det vises.


Det var Bente som havde sagt at hun da gerne ville have et stykke stof med terninger, og da jeg lige kom om ved det, ja så kom det da med hjem.



På sikker grund

Så lige at Maria har meldt sig til en SWAP. Den har jeg så også lige meldt mig til, jeg føler mig lidt sikker, hvis der er noget jeg ikke fatter, kan jeg nok støtte mig lidt op ad Maria.


Håber jeg.

 

lørdag den 13. november 2010

Å for resten

Nu skriver Berit i mit forrige indlæg at hun ikke ved hvad Snooker er, så er lige et par link.

Først lidt trick shots

og så lidt om spillet.

Bordet de spiller på er 3,60 x 1,80m.


Cirkusbygningen igen

Det var ikke helt uden grund at vi besøgte Anja og familie i sidste weekend. Ikke at vi gerne vil besøge dem, bare for at besøge, men ikke denne gang. Mandag aften skulle vi nemlig for andet år i træk i Cirkusbygningen og se Snooker. Ja det er vores yndlings kigge på sport. Stort bord, og fantastisk som de kan støde en ball og så få den til at ligge lige præcis hvor de har forudsagt.


Det var med spisning med en tilhørende øl, men det var da lige til at blive skizofren over. At drikke Carlsberg i et Tuborg glas, det kan man da virkelig ikke. Nå jo nogle kunne.


Når vi nu havde lidt tid på øen, brugte vi noget af dentil at kører til Lyngby, og se de tæpper som er hængt op der, og som skal sælges på aktion på torsdag, til fordel for Julemærkehjemmene.


Flotte og meget forskellige tæpper,



desværre hænger de temmelig meget oven på hinanden


og så syntes jeg måske nok at det ene hænger med bagsiden udad, men med lidt hjælp fra John kan jeg da få forsiden, og tæppet nedenunder.

Alt i alt en dejlig tur til Sjælland.

Lige nu er jeg ved at pakke til Quiltekursus hos Helene Juul, hvor Maria kommer og underviser. Jeg syntes altid at det er lidt svært at pakke til at kursus, er det nu det rigtige man har med og har man nu nok med (med resultat at man har ALT for meget med). Nå det plejer jo at gå, det den ene har glemt har en anden som regel med.  Håber da på at kunne vise et resultat fra dette kursus inden alt for længe.

God weekend til alle.






søndag den 7. november 2010

Bluser og strik

Ja så fik jeg afleveret en strikket trøje til Marc.


Det er trøjen han selv valgte farver til, da de besøgte os i august.

Da jeg var i Pennsylvania, købte jeg også 3 T-shirts, de 2 er nu også afleveret.


Og den sidste den er til mig selv.



tirsdag den 2. november 2010

Lidt indkøb

Ja lidt indkøb blev det da til i Pennesylvenia. Det tog måske lidt overhånd, men jeg satsede jo på at John kom med en ekstra kuffert. Og det gjorde han jo heldigvis. Vi måtte begge have 2 kufferter à 23 kg. med hjem, og de kom til at veje 22 +22, 22,4+22,4. Øv tænk jeg kunne have haft mere stof med hjem.

Nå men til indkøbene:


6 Sykits


Her er 18 yard stof.


Her er 24 yard stof.


Her er 12,5 yard stof i dobbelt brede



67 FQ


Lidt ruller og firkanter



Motivstof


Frysepapir, quilteskabeloner, linialer, blade og andet godt.


Lærrde til at sy Log Cobin på, og så nogle poser med mindre stykker stof, som jeg købte en dag vi var på besøg på et nødhjælps center.

OK et par yard er det da blevet til jeg siger ikke hvor meget, men hvis du selv vil regne på det, skal du huske at jeg også fortalte om noget i går.

OG SÅ SKAL DU ISÆR HUSKE AT EN YARD ER MEGET MINDRE END EN METER, OG FQ SOM FØLGE DER AF OGSÅ ER MEGET MINDRE, SÅ DER ET SLET IKKE SÅ MEGET JEG HAR KØBT.



Nå jeg har vel købt nok til at par dage eller 3, det meste har jeg ideer til, men en del af det måtte jeg bare eje. Stof i USA er jo så billig, at jo mere jeg købte jo billiger blev turen. Det er John nu ikke helt enig med mig i, men nu er det jo ligesom for sent.


mandag den 1. november 2010

Det sidste først.

Uha der er mange indtryk fra mine 14 dage i USA. Lige nu står New York, som den største oplevelse for mig, måske fordi vi var der sidst, men nok mest fordi at jeg oplevede byen sammen med John. Ham, en af de andres mand og deres datter kom til USA og var sammen med os 6 dage i NY.

Det er meget svært at vælge blandt mine 1500-2000 billeder (og så kommer Johns oveni), så nu kommer der en billedeserie med lidt tekst.




Vi var på en sejltur rundt om Manhattan, og gæt hvem vi så mødte.


Lækker aftensmad, store stykker kød.


Aftentur til Rockeleller Center, mon vi skal der op?



Aften hygge på Times Square, her sad vi hver aften,vendte dagen og slappede lige lidt af inden sengetid. Oftest i 18-20 graders varme, og de fleste dage spiste vi også vores morgenmad her, hentet i en lille 24 timersåben butik. Der var alt slags mad, boller med ost og bacon/skinke og æg. Morgenkager, kaffe, juice, mælk, udskåret frugt, boller uden noget, yoghurt og meget meget mere. Den varme mad med salat kunne man også få der.

En enkelt morgen spiste vi på "Den Gyldne Måge" det var også OK.

Og så kommer der lige en flok billeder fra en busrundtur i NY.


Bare taget op i luften, i et vejkryds.


En gade



Strygejernet.


Brandtrapper



FN Bygningen


Harlem


Sjove skulpturer


Skolebusser


Gue taxier



Mange og store limoer.


Politibiler i flere størrelser


Hov det var de der vi sad og fik en kop kaffe i går.

Og mit store ønske om at prøve at stå på et hangarskib gik i opfyldelse. En af dagene  var John og jeg ned og se Intrepid, byttet efter Pearl Harbor i 1941, og deltog i 2. verdenskrig fra 1943. Har også deltaget i Vietnam krigen.




Blev brugt efter 9/11 til noget indkvartering, eller opholdsted for pårørende der ventede på besked, kunne ikke helt finde nogen der viste det præcis, men de viste at det var blevet brugt.





Er man på Manhattan skal man vel have en Manhattan, men den var nu noget sprittet, så mere is, TAK.


Vi farvalgte Empire State Building, men tog i stedet op i Top of the Rock (Rockefeller Center)

Her var udsigten fra 69 og 70 sal helt fantastisk.



Her kan man se Central Park, den er 4 km. lang og 800 m. bred.



Vi gik over Brooklyn Bridge, en tur på 1,5 km. Man går på en lille gangbro, oven på bilerne.


Og så ser man Manhattan på denne måde.


En lille patchworkbutik fandt vi også i New York, John fandt straks en stol, og var taske og sko passer.


Mange flotte stoffer,



og her mødte vi så for første gang Kaffe, Kaffe Fasset forstås.

9 x 0,5 yard af ham



en bog


og 37 FQ blev det til i denne butik.


Lidt af byen skal de med hjem.

Jeg vil sige at jeg/vi blev meget positive overrasket over byen New York. Der er mange mennesker og mange biler overalt, men alle er flinke og rare, viser hensyn, hjælper gerne og så kan man se politi overalt. Vi så 3 tiggerer i de dage vi var der, så ingen trafikulykker og oplevede ingen tyverier.

Puha, det har taget 1,5 time at lave dette indlæg, så dagene i Pennsylvania, og besøgene i de mange patchworkbutikker ja det må blive en anden dag i hører om det.

Hov jeg var lige ved at glemme at vi boede 1 min. gang fra Times Square og Broadway, og selv føledig var i teateret og se Mama Mia. Jeg er vild ed  med stykke, og det var igen fantastisk.